Sportcomplex Diksmuide opgeleverd

Na bijna 2 jaar onafgebroken doorwerken hebben we begin september het zwembadgedeelte van het sportcomplex De Pluimen opgeleverd. De sporthal werd in mei opgeleverd en is al volop in gebruik. Voor het grote publiek opent het zwembad de deuren op 23 september. Het bouwteam nam al een eerste duik om hun werk te testen en heeft alles goed bevonden.

Het zwembad bestaat uit een 25m-wedstrijdbad van 8 banen, een instructiebad en een kinderbad met ligzone voor de ouders. Er is bovendien een 60m lange glijbaan met lichteffecten binnenin.

Het sportcomplex is een voorbeeld op gebied van duurzame technieken: we werkten met een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie en installeerden een volledig nieuwe stookplaats op gas. Een warmtekrachtkoppeling zorgt tegelijk voor productie van warmte en elektriciteit. Door het gebruik van zwembadafdekking en beweegbare bodem kunnen we de behoefte aan energie en vers water sterk reduceren. Ook zoutelektrolyse en een ingenieus recuperatiesysteem voor het spoelwater verminderen enorm de nood aan vers water. Ook het gebruik van chloor wordt hierdoor sterk ingeperkt. Een uitgekiend gebouwbeheersysteem zorgt tenslotte voor een totaaloverzicht op de installatie anywhere anytime. Zo kunnen verschillende parameters constant gemonitord en bijgestuurd worden.

Opgelet: eens in De Pluimen geplonsd, wil je nergens anders meer zwemmen!

Hier kan je de persmap downloaden.

Ava Partners - Architects & Planners